Open A2 prøve

EASA har skærpet kravene for afholdelse af OPEN A2 teorieksamen. Det er den teorieksamen, der kan give dig OPEN A2 og dermed droneflyvning op til 2 kg i bymæssigt område med legacy droner og optil 4 kg når de nye C2 droner kommer på markedet. OPEN A2 giver dig desuden mulighed for at flyve tættere på offentlige godkendte lufthavne og militære flyvestationer, samt HEMS’er (Læge helikopter landingspladser på f. eks. Rigshospitalet)

Det betyder, at A2 teoriprøven efter d. 5. oktober 2022, ikke længere vil kunne tages online hjemmefra. Du skal møde op hos en af trafikstyrelsen anerkendt droneskole som MyDroneAcademy.

Droneskolen skal sikre at:

 • Sikre identiteten af personen
 • Sikre personen har bestået A1/A3 samt gennemført praktisk selvuddannelse eller har været på et Flyvekursus 
 • Overvåge prøven for at sikre, der ikke bruges hjælpemidler

Der vil efter bestået teorieksamen være endnu en kontrolfase som foretages af Trafikstyrelsen. Der vil derfor gå nogle dage inden du modtager dit OPEN A2-certifikat efter prøvaflæggelse.

MyDroneAcademy tilbyder GRATIS A2 teoriprøve

MyDroneAcademy har valgt at tilbyde en gratis voucher til denne fysiske prøvaflæggelse, som en del af vores kurser.

Dvs. vælger du en af nedenstående 3 uddannelser, medfølger der en gratis voucher til OPEN A2 prøven.

 • 1 dages online OPEN A1+A3-teorikursus fra 9.00-16.00 med live instruktør 
 • 2 dages online OPEN A2-teorikursus fra 9.00-16.00 med live instruktør 
 • 1 dags fra kl. 9.00-15.00 Flyvekursus med instruktør som opfylder OPEN A2 kravet til flyvetræning

Der vil dog stadig være et mindre gebyr til Trafikstyrelsen på 65 DKK, som vi desværre ikke har mulighed for at inkludere.

Hvis du ikke ønsker at tage på kursus, kan du mod et gebyr på kr. 997,- ex. Moms aflægge prøven hos MyDroneAcademy. Du får dermed også adgang til din egen uddannelsesmappe med indhold, der vil hjælpe dig til at bestå prøven. Bemærk, at det ikke er et krav at købe teorikurset forud for A2 teoriprøven

Praktisk Uddannelse

Du kan selvtræne i henhold til de anbefalinger som Trafikstyrelsen har angivet - Vejledning om den praktiske selvuddannelse før A2-prøven kan tages -  men det er vores erfaring, at du med fordel, kan erhverve disse færdigheder på et 1 dags flyvekursus med en professionel instruktør.

Vi tilbyder 15% Rabat (Vælg Pakketilbud ved tilmelding) på flyvekurset, da du allerede har tilmeldt dig til OPEN A2, hvis du også tilmelder dig til OPEN A2 Online. 

Det er vigtigt at understrege, at Droneoperatøren (den virksomhed man er ansat i) er juridisk og forsikringsmæssigt ansvarlig for, at Dronepiloten er uddannet korrekt og har de nødvendige teoretiske og praktiske kompetencer.

Til selve prøven skal du medbringe:

Selve den fysiske aflæggelse af prøven bliver afholdt i Århus og København – se alle datoer HER.

Følge nedenstående proces for at rekvirere et Sagsnr.  hos Trafikstyrelsen.

BEMÆRK: Du skal have et Sagsnr. fra trafikstyrelsen for at kunne gennemføre OPEN A2 prøven. Dette skal gøres, senest dagen før du skal møde op hos MyDroneAcademy

 • Læs vigtig informationen HER.
 • På siden som ovenstående link peger på, er der nederst mulighed for at logge ind med NemID
 •  Efter NemID login: Indtast telefon nr., e-mail (det skal være din private mail som er knyttet til din e-boks) og vælg OPEN A2 (Bemærk at du kan vælge "Dansk" i øverste højre hjørne). klik derefter "Next" eller "Næste" hvis du har valgt "Dansk"
 • Læs Informationen på denne side og klik "Næste"
 • Kontroller at oplysningerne er korrekte og klik derefter på "Gå til betaling og indsend"
 • Efter betaling vil du modtage et sagsnummer i din e-boks. Dette sagsnummer skal medbringes til den fysiske aflæggelse af OPEN A2 prøven.
 • Når du har gennemført prøven hos MyDroneAcademy kan der gå op til 5 dage inden du modtager dit OPEN A2 Certifikat i din mailboks.


Vi ses og rigtig god fornøjelse:-)

Mvh

Team MyDroneAcademy

OPENA2 Certifikat

Mød nogle af vores kunder 

MyDroneAcademy

“MyDroneAcademy kan varmt anbefales. Instruktøren gjorde kursusforløbet spændende og interessante, da han formåede at relaterer teorien til oplevelser i 'den virkelige verden'.”

DAB

MyDroneAcademy

“Et helt igennem fantastisk kursus! Instruktøren var en superb lærer, som formåede at være både faglig, underholdende og medrivende - hvilket er noget af en bedrift når man skal lære lovmæssige begreber. At kunne sparre undervejs med både lærer og de andre kursister var en uventet bonus, og jeg føler mig meget bedre klædt på til fremtidens opgaver efter disse dage.God forplejning ”

Mijofoto.dk