Natflyvning med droner

For at må flyve med droner om natten i bymæssig bebyggelse, skal du have et særligt dronebevis. For at opnå det særlige dronebevis med natpåtegning, skal du deltage på Natpåtegningsuddannelsen som er en overbygning til dit dronebevis.

Denne guide viser dig, hvordan du skal gøre.

 

For at deltage på natpåtegningsuddannelsen skal du have et gyldigt dronebevis, samt minimum 3 timers natflyvning uden for bymæssig bebyggelse inden for de seneste 12 måneder.

Flere har været uforstående over for hvordan de kan udføre de 3 timers natflyvning når de ikke har det særlige dronebevis.

Det er heldigvis ret simpelt.

Dine droneflyvninger kan, og skal, udføres udenfor bymæssig bebyggelse. Her er der kun 2 krav som skal opfyldes, for at må flyve om natten.

§ 10. Ved natflyvning skal følgende krav være opfyldt:

1) Dronen skal være udstyret med lys, som gør det muligt for droneføreren at se dronen under flyvningen, herunder hvordan dronen er orienteret i luften.

2) Start- og landingsområde skal være tilstrækkelig belyst til, at mennesker i området kan ses, og dronen kan betjenes.

Her kan du så frit øve dig (så længe du overholder resten af landdronebekendtgørelsen), for at udføre de 3 timers påkrævet flyvetræning.

Når du har udført de 3 timers påkrævet flyvetræning om natten, er næste skridt at deltage på Natpåtegningsuddannelsen som løber over en enkelt eftermiddag/aften. Uddannelsen afsluttes med en praktisk prøve i mørke, og når denne er bestået, bliver dit dronebevis opgraderet til også at have natpåtegning.

3 hurtige facts:

·         Natflyvning er al flyvning mellem solnedgang og solopgang

·         De fleste nyere droner har det lys der skal til, for at må flyve om natten

·         Du kan kombinere den praktiske prøve under natpåtegningsuddannelsen med en større drone, og derved også opgradere kategorien på dit dronebevis.

Find et ledigt hold på natpåtegningsuddannelsen her.

Se flere nyheder her: